Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

HAPERT - Het tragische ongeval in Hapert, waarbij een echtpaar uit Antwerpen om het leven kwam, heeft de discussie over het afschaffen van regionale duikteams weer op doen laaien. De 84-jarige man en zijn 79-jarige vrouw overleden nadat hun auto te water was geraakt in een vijver in Hapert.

Het regionale oppervlaktereddingsteam haalde de eerste inzittende uit de auto. In Zuidoost-Brabant bestaat geen duikteam meer. Daarom werd het duikteam uit Den Bosch opgeroepen. Dat heeft de tweede inzittende uit het water gehaald. De vrouw bleek reeds te zijn overleden; de man werd gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis waar hij even later alsnog kwam te overlijden.

20140811 01
Bron: www.ed.nl | Foto: Bert Jansen
Vakbondslid Jos van den Akker van Abvakabo FNV wil voorop stellen dat de discussie over de duikteams in geen geval de tragedie van het ongeval en het verlies voor de nabestaanden mogen overschaduwen. "Het is in-en-in triest wat er gebeurd is. Maar wat ons steekt is dat het veertig minuten duurt voor het duikteam uit de andere regio in actie kan komen. In die tijd staan onze jongens, waarvan er een aantal zelfs in het regionale duikteam hebben gezeten, langs de kant terwijl ze niks kunnen doen. Hier slaan we echt de plank mis."
 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner