Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Eindhoven, 29 juni 2014 - In een verzorgingstehuis van Vitalis Woonzorggroep aan de Herman Gorterlaan in Eindhoven is zondagmiddag rond kwart over één een binnenbrand ontstaan.

Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Er zijn 84 bewoners geëvacueerd. Volgens een woordvoerder was de brand in een appartement op de tweede verdieping en was die snel onder controle. De brandweer sloeg in eerste instantie groot alarm.

De bewoners zijn naar twee aula's in het gebouw Kortonjo van Vitalis gebracht. Het appartement waar de brand is ontstaan, is flink beschadigd. De rest van de appartementen niet. Er zijn ook geen stoffen gevonden die de gezondheid kunnen schaden. Zodra alles rookvrij is, mogen de bewoners weer terug.

vitalis 01
Bron: ED.nl
Foto: 112 Brabant | Sem van Rijssel

Door de flinke rookontwikkeling moesten wel een paar bewoners aan de beademing. Zij werden daar snel bij geholpen door het ambulancepersoneel.

Veel hulpdiensten aanwezig

De hulpdiensten zijn flink uitgerukt met zes ambulances, acht brandweerwagens waaronder de Verbindings-Commandowagen uit Sonen Breugel, een hoogwerker en vier politiewagens. Dit omdat het een groot complex en zorgcentrum betreft. Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk.

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner