Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Het afgelopen jaar zijn in de wijk Breeakker de eerste brandweerambassadeurs gestart om huis aan huis adviesgesprekken te houden over (brand)veiligheid in de woning. Nu is het tijd om het project uit te breiden over de rest van Son en Breugel. De gemeente en het lokale brandweerkorps gaan daarom binnenkort op zoek naar nieuwe ambassadeurs en een coördinator.

Ambassadeurs spreken tijdens hun bezoek met de bewoners een aantal zaken rondom veiligheid in huis door. Om het gebruik van rookmelders te stimuleren, bieden zij de bewoner een eerste rookmelder namens de gemeente aan.

De rol van de coördinator zal grotendeels bestaan uit het aansturen van meerdere brandweer-

bv senb.wit-rood-zwart

Ook het promoten van het project en zoeken naar nieuwe ambassadeurs in de eigen straat, buurt, vereniging of club zal een deel van de werkzaamheden van de coördinator zijn. Zowel de coördinator als de nieuwe ambassadeurs krijgen een door de brandweer verzorgde korte opleiding.

 

Postcommandant Harry van Uden vindt het van levensbelang dat een eventuele brand snel ontdekt wordt en de bewoners zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Het ophangen van rookmelders draagt hier in hoge mate aan bij.

 

“Nu duurt het vaak een kwartier voordat wij de melding krijgen. Dan hebben we nog een kwartier om het blussen te beginnen, voordat de brand te groot wordt. De winst van tien minuten door rookmelders is enorm belangrijk."

 

Bent u lid van een buurtvereniging, of ander platvorm en u wilt zich inzetten om de brandveiligheid in uw omgeving te vergroten meldt u dan aan als ambassadeur of coördinator.

 

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd neem dan contact op met:

 

Brandweer : 0499 - 472 077 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Gemeente 0499 - 491 491
 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner