Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Son en Breugel, dinsdag 3 juni '14 - Afgelopen dinsdagavond heeft de brandweer van Nuenen samen met het chemiepakkenteam van brandweer Son en Breugel een OGS oefening gedraaid.
Aan de Kanaaldijk-Zuid ter hoogte van de Broekstraat in Breugel heeft een illigale dumping plaatsgevonden van restafval uit een drugslaboratorium. Een toevallige passant heeft de twee daders op heterdaad betrapt en heeft hierop de politie ingeschakeld.

Aangekomen op de incidentlocatie bleek de situatie ernstiger te zijn dan aanvankelijk gedacht. Een van de daders is bekneld geraakt onder de klep van een paardentrailer die voor de dumping was ingezet. Hierdoor zijn enkele vaten gescheurd het is een lekkage ontstaan van vermoedelijk meerdere onbejkende stoffen. Beide daders zijn hierdoor in aanraking gekomen met de onbekende stoffen.

De eerste bevelvoerder (Nuenen) schaalde direct op naar 'middel OGS'. Hierop is het chemiepakkenteam van Son en Breugel gealarmeerd. Inmiddels hadden de nummers 1 en 2 van de ploeg van Nuenen het eerste slachtoffer gered en naar de ontsmettingsplaats gebracht.
Het chemiepakkenteam van Son en Breugel heeft uiteindelijk het tweede bekneld zittende slachtoffer gered.

20140603 OGS oefening 02
Foto: brandweer Son en Breugel

Leerzaam
Voor zowel de brandweer van Nuenen als van Son en Breugel was het een leerzame ervaring om samen te werken in de toch wel bijzondere situatie. Vooral het verloop van de procedures waren goed voor beide ploegen om te ervaren. Voor de bevelvoerders van beide ploegen was de oefening helemaal een nieuwe ervaring. Beide bevelvoerders hebben zeer recentelijk hun opleiding tot bevelvoerder afgerond.

Voor meer foto's: https://www.facebook.com/brandweersonenbreugel

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner