Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Zo’n 60 deelnemers vanuit 10 Brabantse brandweerkorpsen namen afgelopen zaterdag deel aan de Vaardigheidstoets 1e Gewestelijke 112 van het AWBC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité). Het korps Son en Breugel had als gastheer een ongevalssituatie nagebootst bij de vijver aan de Europalaan.

Vanaf 7.30 uur konden de verschillende ploegen hun opdracht ophalen op de brandweerkazerne. Nadat de ploegen zich hadden ingemeld bij de meldkamer hoorden zij welk ‘incident’ zich in het dorp heeft voorgedaan.

Bij de vijver aan de Europalaan is een auto over de rand van de vijver geschoten nadat de bestuurster onwel was geworden. De auto hangt half in het water. De bestuurster is met haar hoofd tegen de voorruit aangeslagen en heeft hierbij een forse hoofdwond opgelopen. Tijdens deze onfortuinlijke manoeuvre heeft zij op het plein nog meer slachtoffers gemaakt. Een medewerker van een Nutsbedrijf was druk bezig om leidingen schoon te maken met een vluchtige brandbare stof. Door het ongeval is deze in brand gevlogen. Ook hebben de kleren van de Nuts medewerker vlam gevat. De medewerker is in paniek geraakt en loopt al brandend verward rond.

Bij aankomst op de plek van het incident is het aan elk korps om de situatie te beoordelen. Na een eerste verkenning van de bevelvoerder wordt de hulpverlening ingezet.

DSC 0028 website

Foto: www.112son.nl

Een kritische jury van ervaren brandweermensen, observeert en beoordeelt elke ploeg op vaardigheden en veiligheid.

Om 17.00 uur speelde de laatste ploeg.

De uitslag van de wedstrijd is als volgt:
1e plaats: Someren
2e plaats: Bakel
3e plaats: Mierlo

De beste ploeg kwalificeert zich hiermee voor de 2e ronde gewestelijke Klasse 112. Deze vindt plaats op zaterdag 14 juni in ’s-Heer-Arendskerke (Zeeland).

Bij de brandweeropleidingen wordt veel aandacht besteed aan de eigen veiligheid, de veiligheid van overige aanwezige hulpdiensten en die van omstanders. Ook het levensreddend handelen en de behandeling van slachtoffers, is een belangrijk onderdeel van deze wedstrijd. Daarom is in Son en Breugel voor dit onderdeel gekozen bij de ABWC-vaardigheidstoetsen. ABWC beoogt met deze wedstrijden het niveau van brandweer Nederland steeds op peil te houden en te verbeteren door van elkaar te leren.

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner