Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Brabant-Zuidoost - De 2 pelotons van de brandweer Brabant Zuidoost die waren uitgerukt richting Veluwe zijn zondagavond rond 21.30 uur teruggekeerd in de regio.

Op verzoek van de brandweer Gelderland waren ze, evenals een aantal andere pelotons uit Brabant- eerder op de avond naar Hoenderlo gereden om assistentie te verlenen bij het bestrijden van de grote brand die daar woedde. De Zuidoost-Brabantse brandweermensen hoefden niet in actie te komen. Toen ze aankwamen op de Veluwe, bleek de brand onder controle.

Een van de andere Brabantse pelotons is voor de zekerheid gebleven. In de regio Eindhoven/Helmond is nog steeds code Oranje van kracht vanwege de droogte en de harde wind.

Algemeen commandant van de brandweer Andy van Schaik: "We hebben het wel iets drukker dan anders. Maar tot nu toe zijn het bermbrandjes. We rukken wel massaler uit dan normaal om uitbreiding van het vuur in ieder geval te voorkomen."

Bron: Eindhovens Dagblad
Foto's: Charles Mallo & Gabor Heeres

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner