Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

De brandweer van Son en Breugel is weer gestart met de jaarlijkse controle van de brandkranen in het dorp. Het waterleidingbedrijf voert het onderhoud uit aan de brandkranen, de brandweer van Son en Breugel controleert periodiek de werking. Deze controles zullen zowel ’s avonds als op zaterdag plaatsvinden.

De controle houdt niet alleen in het visueel inspecteren op beschadigingen, zichtbaarheid, en eventuele begroeiing, maar vooral op de werking.

Brandkraan

Hiervoor is het noodzakelijk de brandkraan geheel te openen. Daarbij is gedurende korte tijd de watersnelheid in het ondergrondse buizennet hoger dan bij een normale huishoudelijke afname. Hierdoor kan het leidingwater enigszins bruin verkleuren. Deze verkleuring is ongevaarlijk en is na korte tijd verdwenen. Als u de kranen in uw woning korte tijd open zet verdwijnt de verkleuring sneller.

Tevens zullen er door de brandweer gele pijlen op het wegdek worden gebrand, dit om in geval van een calamiteit de brandkraan sneller te kunnen localiseren.

Wij vragen uw begrip voor dit ongemak en doen ons uiterste best om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Een periodieke controle van de brandkranen is pure noodzaak.

In geval van een calamiteit willen we niet voor een voldongen feit geplaatst worden dat een brandkraan niet werkt.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer H. van Uden, Post coördinator van de brandweer, tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 0499 - 472 077 (Combigebouw).

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner