Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

De brandweer In Nederland krijgt jaarlijks 100.000 brandmeldingen binnen. In meer dan de helft daarvan is er sprake van loos alarm. Hoewel het regelmatig om iets onbenulligs als een verbrande tosti gaat, kunnen de gevolgen groot zijn. De brandweer Midden- en West-Brabant begon woensdag met de OMS Challenge, een wedstrijd om bedrijven en instellingen bewust te laten worden van loos alarm. In de Tilburgse schouwburg kregen ruim 320 deelnemers tips om het aantal loze brandmeldingen terug te dringen.

"Loos alarm is vaak makkelijk te voorkomen, als je maar weet waar de brandmelder hangt en hoe die werkt. Dat scheelt de samenleving veel geld", zei commandant van de regionale brandweer in Midden- en West-Brabant eerder in het Omroep Brabantprogramma Onder Ons. Daarin werd ook bekendgemaakt dat van alle brandmeldingen in instellingen en bedrijven in midden- en west-Brabant in 98 procent van de gevallen sprake is van loos alarm.

Brandweerlieden gedemotiveerd
Een loos alarm zorgt er niet alleen voor dat de brandweer voor niets uitrukt en gebouwen voor niets worden ontruimd. Ook raken brandweerlieden gedemotiveerd en ontstaan er gevaarlijke situaties op de weg door de gealarmeerde hulpdiensten, zo laat de brandweer zien in een filmpje.

Zie ook: http://www.omschallenge.nl
Loze meldingen
 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner