Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

In een parkeergarage onder een appartementencomplex aan het Hagerpad in Veldhoven is donderdag aan het begin van de avond brand uitgebroken. Er zijn drie auto's uitgebrand. Ongeveer dertig mensen zijn geƫvacueerd, niemand raakte gewond. Rond halfacht was de brand onder controle.

Het ging vermoedelijk om drie auto's die vlam hadden gevat rond kwart over zes. Deze werden geblust, maar vlogen daarna weer in brand. Ook wordt rekening gehouden met kortsluiting. De brandweer sprak van een grote brand in de parkeergarage. De parkeergarage biedt ruimte aan ongeveer vijftig auto's.

'Even schrikken'
Het appartementencomplex, bestaande uit zestig woningen, is ontruimd. Niemand raakte gewond. Wel hebben ambulancemedewerkers een omstander geholpen die ademhalingsmoeilijkheden had door het inademen van rook. De bewoners van de appartementen zijn in een nabijgelegen kinderdagverblijf opgevangen.

"Het was wel even schrikken", laat een bewoonster weten. "Opeens bonkte de brandweer op de voordeur." Ik ben op mn sokken naar buiten gegaan. Maar nu heb ik gelukkig een paar kaplaarzen te leen dus kunnen m'n voeten weer opwarmen."  Een andere bewoner dacht dat hij kortsluiting had in z'n tv toen hij een vreemde lucht rook. "Toen ik binnen niks raars kon vinden ben ik buiten gaan kijken. Daar stond een buurvrouw te roepen dat er brand was in de parkeergarage.

De bewoners hopen dat ze vanavond weer naar huis mogen. De burgemeester van Veldhoven heeft hen bijgepraat over de stand van zaken. 

'Heel veel zwarte rook'
De ventilatieroosters van de garage zijn vanaf de buitenkant uit de garage gehaald. Hiervoor is een gat gezaagd. Er kwam veel rook uit de ingang. De brandweer heeft schuim tegen de buitenwanden van de parkeergarage gespoten. De brandweer gaat meten of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Een getuige spreekt van 'heel veel zwarte rook'. Veel mensen kwamen een kijkje nemen bij de brand.

Er is veel rook vrijgekomen. De brandweer verricht daarom metingen. De bewoners mogen pas terug naar hun huizen als de garage voldoende is geventileerd.

Brandweer rukt groot uit
Er zijn brandweerwagens van korpsen uit Veldhoven, Eindhoven, Son en Breugel, Heeze-Leende op de brand afgekomen, waaronder een hoogwerker. Ook een ambulance kwam ter plekke.

Tekstbron: Omroep Brabant

 

 

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner