Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Son en Breugel - Een uitslaande brand heeft maandagmorgen een groot deel van basisschool De Stokland in Breugel in de as gelegd. Drie klaslokalen gingen door het vuur in vlammen op. Een vierde leslokaal liep flinke rook- en waterschade op.

De brand in het gebouw aan de Jupiterstraat brak volgens de brandweer rond 4.30 uur uit. Het brandweerkorps uit Son en Breugel kreeg voor de bestrijding van de vlammen hulp uit Lieshout, Woensel en Nuenen.

Naast de uitgebrande lokalen zijn ook de overige ruimtes van de school, die vandaag na de week herfstvakantie weer zou opengaan, door rook- en waterschade niet bruikbaar. De kinderen hoeven daarom vandaag niet naar school te komen. Voor alternatieve opvang van kinderen, die echt niet thuis kunnen blijven, wordt gezorgd via noodopvang in sporthal De Bongerd aan de Asteroïdenlaan 2a. De schoolleiding is op zoek naar mogelijkheden om het lesprogramma weer snel op te kunnen pakken.

Over de oorzaak van de brand in het twaalf lokalen tellende schoolgebouw is nog niets bekend. Directeur Marianne van Lent vindt dat ook iets van latere zorg.

Foto Slide Show

 

 

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner